Resto-Expo 2016 : een geslaagde editie

Na de eerste beursdag, op maandag 21 maart, beloofde de editie 2016 van Resto-Expo alle records te verpulveren. Hal 1 van Flanders Expo (Gent) zag er dan ook weer aantrekkelijk uit, met geslaagde aanpassingen om de bezoekers te blijven verrassen.

Helaas zorgde het drama in Brussel voor een fise domper op de tweede beursdag. "Een tegenslag die je in niks kan vergelijken met het leed van de slachtoffers", zegt organisator Koen Vercauteren. "Wij kijken desondanks terug op een geslaagd event met tevreden bezoekers en standhouders."

 

"We zij er eindelijk in geslaagd om de wachtrijen aan de inkom op maandag weg te werken", gaat Koen verder. "En onze IT-toepassingen losten nu wel de verwachtingen in. Dat levert ons lichtjaren voorsprong op tegenover andere evenementen in onze sector, die nog alles manueel verwerken. Bovendien was de animatie uitstekend. Zowel overdag als 's avonds. Overdag waren er veel demonstraties, er waren tal van foodtrucks en er was een breder aanbod aan standhouders. Het avondprogramma was schitterend met een topband met gasten uit de twee taalgebieden. We gaan op deze weg verder. Want iedereen is het er over eens: Resto-Expo is een unicum in onze sector."

Bekend volk op Resto-Expo

Resto Expo is een beurs die mag gezien worden, en waar (bekende) mensen ook graag gezien worden. Zo kwamen Lenty Frans, Miss België 2016, en Wereldkampioen veldrijen Wout Van Aert langs. Uiteraard kon Wickie de Viking, die de vernieuwde Smulllbox kwam voorstellen, niet ontbreken.

Een tevreden standhouder aan het woord:

"Elk contact op Resto-Expo is zinvol". Voor Kristof Van Glabeke van Lutosa was Resto-Expo alweer een uiterst zinvolle driedaagse. "Dit is een evenement dat je moeilijk met een ander kan vergelijken", vindt hij. "Hier komen alleen maar professionals. Omdat Resto-Expo alleen toegankelij is op uitnodiging, weten de producenten dat iedereen die hun stand passeert in het vak zit. Zo is het aangenaam werken."

Een tevreden bezoeker aan het woord:

"Unieke kans om te ontdekken en te ontmoeten" vertelt Murat Erdal. Hij heeft een snel groeiende horecazaak in Tamines bij Sambreville. Daarnaast is hij daar komende zomer de motor achter een groot EK-event met megaschermen. Voor beide activiteiten zocht hij contacten en inspiratie op Resto-Expo.

Na de beursdrukte is het tijd voor extra drukte bij de Resto-Frit / Resto-Culinair grossiers. Want de vele beursbestellingen dienen uiteraard zo snel mogelijk verwerkt te worden. En nadien is het weer uitkijken naar de editie van 2017!