Jubileumeditie Resto-Expo lost verwachtingen in

“Met 5.000 bezoekers en 128 standhouders kunnen we tevreden zijn over Resto-Expo 2019”, zegt CEO Vincent Messiaen. “We krijgen van de bezoekers én de standhouders heel positieve commentaar. De keuze om voor meer variatie te zorgen, blijkt te werken.”

 

Voor het derde jaar op rij kon Resto-Expo weer trots uitpakken met een ‘foodtrucklane’, waar een 15-tal foodtrucks uit alle windstreken waren verzameld om de bezoeker te verwennen. “Het aantal foodtrucks blijft gestaag groeien”, weet Vincent. “Een fijne evolutie. Ik heb de indruk dat iedereen dit bij een derde keer al heel normaal vindt, terwijl je dit zelden in deze volumes ziet. Door de gang met de foodtrucks te verbreden, probeerden we een soort ‘pleingevoel’ te scheppen. Daardoor kwamen ook alle foodtrucks beter tot hun recht.”

Nog belangrijker in de positieve evaluatie was de sterke groei in standhouders. “Onze beurs is letterlijk gegroeid”, klinkt het. “Wij moesten door de sterke groei een extra gang inplannen. Het spreekt voor zich dat we daar niet rouwig om waren. Het gaf ook het gevoel dat er meer ruimte was voor elke bezoeker. Heel positief, want sommige mensen dachten daardoor dat er minder bezoekers waren.”

Vooral de sterk groeiende variatie in de groep standhouders was dit jaar echt spectaculair. De bezoekers zagen bijvoorbeeld een aantal stands met digitale bestellings- en afhaalsystemen die de efficiëntie in een snackzaak sterk kunnen verhogen. Maar ook bedrijven die digitale tools aanreiken om vlotter om te gaan met de administratieve kant van de steeds ingewikkelder mix aan jobstudenten, flexi-jobbers en vaste krachten.

Ook het aantal exposanten met een aanbod in de sfeer van healthy, veggie en alcoholvrij was dit jaar aanzienlijk gegroeid.

“Door iedereen te laten binnenkomen langs onze brede culinaire patio, toonden we ook veel beter wat we allemaal te bieden hebben”, besluit Vincent Messiaen. “De bezoekers werden meteen ondergedompeld in innovaties en liepen recht op de demo-keuken. Die deed het qua aandacht dan ook veel beter dit jaar. We kunnen dus alleen maar concluderen dat we op de goede weg zijn qua vernieuwing. Dat in combinatie met de traditionele verwennerij van onze klanten natuurlijk. Het doet nog altijd goed om te zien hoe onze klanten ook zelf eens kunnen genieten van een dagje of een avondje uit.”

KLIK HIER VOOR SFEERFOTO’S RESTO-EXPO 2019

KLIK HIER VOOR FOTO’S OPTREDEN en FEEST

FOTO’S klanten AGORA CULINAIR – ’t VLEESBOERKE & VAN HOUT

FOTO’S klanten BELLIMMO

FOTO’S klanten GOOD & FOOD – MASSAFRIT

FOTO’S klanten ILIS - DEBOECK

FOTO’S klanten K&F DE PAUW

FOTO’S klanten SPUNTINI

FOTO’S klanten VAN DAEL

FOTO’S klanten VAN ROSSEM – MESSIAEN

FOTO’S klanten VD HORECA

Tot slot kunnen we meegeven dat RESTO-EXPO 2020 zal plaatsvinden van maandag 30 maart t.e.m. woensdag 1 april.