Resto-Expo: 27, 28 en 29 maart in Flanders Expo Gent

Resto-Expo is zowat het jaarlijkse hoogtepunt in de werking van Resto-Frit/Resto-Culinair. “Wij beschouwen onze beurs in de eerste plaats als een moment om onze klanten eens goed te verwennen”, vertelt mede-organisator Koen Vercauteren. “Wie in de horeca werkt, heeft zelden tijd om zelf eens te feesten of gezellig de voeten onder tafel te schuiven. Op Resto-Expo proberen we te zorgen dat elke bezoeker kan genieten van een lekkere en verzorgde maaltijd, de nodige drankjes en een sfeervol optreden.”

Maar Resto-Expo wil veel meer zijn dan een stevig feest. “We brengen een zeer gevarieerde selectie aan standhouders bij elkaar”, zegt Koen. “Die kunnen hun producten voorstellen aan onze klanten. Ze kunnen er proeven en nieuwigheden ontdekken. En dat op een ontspannen manier, buiten de hectische omstandigheden die er op de thuisbasis meestal zijn.”

Aan de succesformule van de voorbije jaren wordt dit jaar niet veel veranderd. “Never change a winning team”, lachen de organisatoren. “De voornaamste verandering is dat we om praktische redenen terug verhuizen naar hal 8 op Flanders Expo. Verder proberen we de gekozen weg nog beter te bewandelen. Het systeem met de digitale puntentelling staat op punt, waardoor alles veel vlotter verloopt, met minder kans op fouten. We doen er ook alles aan om wachtrijen aan de inkom te vermijden.”

De organisatoren zoeken dit jaar ook weer naar een goed evenwicht in het aanbod voor de bezoekers uit de snackwereld en de professionals uit de brasseries en restaurants. “We verhogen dit jaar het aantal demonstraties waar je koks aan het werk kan zien”, besluit Koen. “We hopen dat we op een viertal plaatsen op de beurs zo’n demostands kunnen bieden. Het is de bedoeling dat we daar laten zien dat er met heel simpele basisproducten vaak heel creatieve dingen kunnen gemaakt worden.” Ook de culinaire patio, waar er plaats is voor allerlei delicatessen, wordt verder uitgebouwd.

Kortom: u mag niet ontbreken eind maart op Resto-Expo.
Schrijf u in op www.restofritbeurs.be